Starbucks’ın Meşhur Havuçlu Keki Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı şeker ve 2 su bardağı rendelenmis havuc
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • Kuru meyva parçacıkları
  • İsteğe göre parça çikolata
  • Çekilmiş fındık ve ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarcin

Un,süt,şeker,yağ,kabartma tozu,vanilya, ve yumurta derin bir kapta,mikser yardımıyla çırpılır.Çırpılan malzemeye tarçın,havuç, kuru meyva parçacıkları,fındık,ceviz ve çikolata katılır. karıştıktan sonra,içeri yağlanmış bir kek kalıbına dökülür.220 C fırında yaklaşık 35-40 dk kadar kabarıncaya kadar pişirilir.Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyoruz…Afiyetler olsun

Püf Noktası

Kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Havuçları rendeledikten sonra bir süzgeç içinde bekletin ve suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Bu kekin tipik özelliği olan yumuşak ve nemli kıvamı, havuçtan kaynaklanıyor. Bu nedenle havucun bol kullanılması önemli.Toz halindeki ürünleri eleyerek eklemeniz de daha iyi bir sonuç almanızı ve kekinizin daha iyi kabarmasını sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*